Domowe wypieki z ze sklepiku szkolnego w fajnych cenach
6 października 2015
Dlaczego lubimy chleb?
6 października 2015

Chleb w przeróżnej form

Jednym ze faktów naszego dziennego menu jest pieczywo. Pojawia się ono podczas śniadania, lunchu czy kolacji. Spożywamy je na wybrane rodzaje a w różnych odmianach. Pierwszy z naszych posiłków to często kromka posmarowana serkiem, czekoladą lub powidłem. Potem lunch do rzeczy, układający się z bułki wypełnionej zieloną sałatą, mozzarellą, pomidorami i bazylią. Kiedy kojarzy się popołudnie nam znowu umieszcza się chleb, już w odmianie ciepłej . Możemy wykonać sobie bagietkę, którą pokryjemy farszem z cebuli oraz pieczarek, oraz toż posypujemy żółtym serem i pakujemy do pieca. Możemy również stworzyć sobie sandwiche z dowolnym nadzieniem, polane sosem czosnkowym . Programów jest tu całe mnóstwo , i wszystko zależy właśnie od tego, na co liczymy ochotę. W wszelkim sposobie wykorzystania chleba odnajdujemy coś dla siebie. Jednak mamy pełną świadomość tego, że nadmiar każdego jest szkodliwy , to natomiast tego pierwiastka nie potrafimy sobie odmówić. W projekcie pewnego ulepszenia menu spośród nim na czele, można również sam go wypiec. Wykaże się to niezwykle proste, a także ilość składników jest tu niewielka. Potrzeba nam zatem tylko sile oraz przyjaznego przepisu, by wszystko wyszło po polskiej myśli.  

Comments are closed.